• icon
  • icon
  • icon
  • icon

28-29 березня пройшов дводенний Біоекологічний хакатон- «Вперед до витоків»

02 квітня, 2024

Illustration

В рамках проєкту «Покращення рекреаційної спроможності на природоохоронних та лісових територіях України», що реалізується за підтримки міжнародної програми Лісової служби США (U.S. Forest Service International Programs) пройшов дводенний біоекологічний хакатон під назвою «Вперед до витоків».
Захід охопив локації Карпатського національно природного парку та Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника

В перший день - відповідно до програми - учасники ознайомилися з діяльністю Карпатського НПП, зокрема відвідали візит-центр, де було проведено екскурс еколого-освітніми стежками та іншими атракціями в лісових та високогірних природних комплексах, історичною та культурною спадщиною краю. Особливо пізнавальним став перегляд фільму про Карпати й особливості гуцульського етносу. Діяльність установи, в плані наукової, рекреаційної та еколого-освітньої роботи представив Олександр Киселюк, заступник директора з науки, к.б.н.

На завершення учасники відвідали кілька рекреаційних об’єктів, які презентують сучасний стан відпочинку на природі і знайомлять відвідувачів з різними елементами живої та неживої природи.

Illustration

Другого дня, після реєстрації, учасники прийняли участь в лекторії на тему: «Чотири стихії і його величність Життя: від міфології до науки».Після чого, під керівництвом доцентів кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника: Віктора ШПАРИКА, Тетяни МИКИТИН, Андрія ЗАМОРОКИ, Романа ЧЕРЕПАНИНА, Надії РІЗНИЧУК та Галини МЕЛЬНИЧЕНКО - учасники були розділені на групи для проходження квестів на тему: чотирьох стихій природи і життя, в ході яких молодь розв’язувала інтерактивні завдання на тему: землі, вогню, води і повітря.

Illustration