• icon
  • icon
  • icon
  • icon

В Карпатському нацпарку тривають заходи щодо відновлення столітнього туристичного маршруту

28 листопада, 2023

Illustration

Як раніше повідомлялося на сайті нашої організації https://pravataporyadku.com.ua/news/20-lipnya-2022-diskusiya-zi-studentami-pro-nedopushchennya-i-poperedzhennya-pozhezh-1-11-1-4-1-5 , на початку року, в рамках проєкту «Покращення рекреаційної спроможності на природоохоронних та лісових територіях України», який реалізується за підтримки Міжнародної програми Лісової служби США - нами було прийнято рішення відновити еколого-освітню стежку «Урочище Женець-Полонина Явірник», яка була закладена в 20-х роках минулого століття.

Відтак, за вказаний період, в частині реалізації даного проєкту, було визначено (шляхом проходження за допомогою GPS) точної протяжності маршруту, а також місць для встановлення направляючих знаків, необхідних для його маркування та покращення орієнтування туристів; спільно з волонтерами та працівниками парку проведено заходи з розчищення маршруту для забезпечення його прохідності; встановлено достовірність назв локацій відповідно до документального та етимологічного застосування та інше.

Окрім цього, до відкриття маршруту додатково заплановано встановлення інформаційних знаків про наявну флору та фауну в даній місцевості, облаштування туристичної інфраструктури та оглядового майданчика. Здійснені заходи допоможуть поліпшити рекреаційну спроможність парку та інформаційну обізнаність відвідувачів, а також сприятимуть збалансованому використанню території та наданню якісних екологічних послуг.

Вкотре хочемо подякувати за підтримку проєктів нашої організації колективу Карпатського національного природного парку та його директору - Степану Гошовському.