• icon
  • icon
  • icon
  • icon

Ознайомлення з проєктами і напрацюваннями Кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

13 лютого, 2023

Illustration

 За словами завідувача кафедри - Мирослави Миленької, одним з пріоритетних напрямків над якими вони зараза працюють - є проєкт функціонування Міжнародного наукового центру «Обсерваторія», що розташований на горі Піп Іван Чорногірський, а саме: «Платформа розбудови екологічної інфраструктури транскордонного Карпатського регіону». Основна мета якого - є забезпечення сталого розвитку транскордонного Карпатського регіону - шляхом налагодження системи екологічного і кліматичного моніторингу, розвитку громадської науки й екологічного просвітництва на базі створення Карпатського екологічного центру.
Реалізація такого проєкту – дасть змогу здійснювати якісну оцінку та прогнозування метеоумов, розширить можливість щодо моніторингу повітря, що необхідно в тому числі для розробки кліматичної стратегії, а також підвищить екологічну освіченість громад регіону.
Співпраця нашої організації з кафедрою біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника є надважливою, адже для вирішення багатьох питань в сфері захисту та відновлення навколишнього природного середовища, інститути громадянського суспільства повинні прислухатись до думки наукового кола.

Illustration

Миленька Мирослава Миронівна - кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.